Pavlova – marengskake med bær

Bunn:

 • 5 eggehviter
 • 2,5 dl sukker

Fyll:

 • 5 dl kremfløte
 • 1 ss vaniljesukker
 • 1 liter bær

Visp eggehviten godt og rør deretter sukkeret forsiktig i skummet. Tegn en sirkel på bakeplaten – ca. 25 cm i diameter, legg røren så jevnt som mulig innenfor sirkelen.

Forvarm ovnen til 250 grader – steng av varmen og sett inn kaken. Vær varsom – ikke åpne stekeovnsdøra for tidlig – vent 15-20 minutter. La marengsbunnen stå i ovnen natten over.
(Velger du å steke på en annen måte, så pass på at den ikke stekes for mye.)

Bunnen legges på et fag. Visp kremen med vaniljesukker. Legg kremen på bunnen og pynt med bær.

Bildet over viser en av mine favoritter. Den har appelsinkrem, karamelliserte hasselnøtter og bær. Oppskriften gjengis nedenfor. Her må du dele marengsoppskriften på to like rundinger. Kilde: www.godt.no

Appelsinkrem

1,5 appelsiner, revet skall
6 stk eggeplomme
1,5 dl saft fra appelsinen
2 ts sitronsaft
1,5 dl sukker
1 klype salt
4,5 ss kaldt smør, i terninger

+ ca 3 dl pisket kremfløte til å blande med den kalde appelsin-kremen.

Lages helst over varmt vann i kjelen, på komfyren. Tilsett alt unntatt smør og varm blandingen forsiktig under stadig omrøring. Viktig med svak varme så at du unngår at det blir eggerøre. Rør hele tiden til det tykner. (Alternativt ha alt i en kjele, rør godt og kok på svak varme i ca 8-10 minutter.)

Ta kasserollen av platen, og avkjøl litt før det kalde smøret tilsettes litt etter litt under omrøring. Rør inn smør til det smelter, før mer tilsettes. Avkjøl appelsin-kremen, og du blander deretter denne med pisket krem. Koble sammen med marengs, krem/nøtter/bær x 2.

Karamelliserte hasselnøtter: 80 gr sukker og 120 gr hasselnøtter

Rist hasselnøtter i ovn på 150 grader omtrent i 15 minutter. Gni nøttene mot hverandre, slik at skallet løsner. Ha nøttene i en tørr stekepanne. Rist dem i omtrent ett minutt og tilsett så sukker. La sukker smelte forsiktig og rør rundt underveis. Når det har fått en farge av lys karamell, ta det av platen. Legg blandingen på bakepapir og løsne nøttene litt fra hverandre. Når det er litt avkjølt, grovhakker du. Lag gjerne en dobbel porsjon, så har du noen godsaker på lur.

Marengs med sjokoladesmak:

 • 6 store eggehviter
 • 300 gr sukker
 • 1 ss balsamicoeddik
 • 1/4 salt
 • 100 mørk sjokolade, hakket
 • 1 ss maizena

Visp alt sammen i en kjøkkenmaskin, vend inn maisenna og sjokoladen til slutt. Stek marengsen i en time på 150 grader og la den avkjøle i ovnen med døren på gløtt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s