Fromasj med vanilje

Tupperwares runde form (1,5 liter) / randform:

  • 1 stor vaniljestang
  • 1 dl melk + 2 ss sukker
  • 8 plater gelatin
  • 3 egg + 4 ss sukker
  • 3 dl kremfløte

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i en kjele og tilsett melken og sukkeret. Kok opp forsiktig og rør hele tiden så det ikke brenner seg. Slå av varmen.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og bland en og en plate inn i melkeblandingen. Fjern vaniljestangen.

Pisk egg og sukker til en ekstra stiv eggedosis. Pisk fløten, men ikke for hardt. Bruk slikkepotten til å vend sammen eggedosis, krem og melkeblandingen. Vend forsiktig fra bunnen og opp til fromasjen er jevn og så vidt begynner å tykne.

Skyll formen i kaldt vann før du heller i formasjblandingen. La stå kjølig til den stivner, minst ca. 4 timer, men helst gjerne natten over.

Når du skal servere så dypp formen et kort øyeblikk i en kum med varmt vann. Tørk av vannet. Ta frem et fat, legg det oppå formen og snu det hele raskt over på fatet. Kanskje du må riste litt i formen for at den skal gi slipp. Evt. at du må stikke en liten tynn knivspiss langs kanten på formen for å slippe til luft.

Pynt med bær.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s